Půstovací rok 2011

Nelze začít ničím jiným než návštěvou  Henriho Monforta -  link na jeho putování mi poslalo snad tisíc lidí a dotaz co si o tom myslím, všechna média. Médiím zásadně neodpovídám, ačkoliv dostávám nabídky v nich vystoupit  pravidelně. Na diskuzích se objevilo spousta dezinformací a zasvěcených rad od lidí, kteří buď nikdy nepůstovali, nebo udělali třeba jen sedmičku, ale o půstu a breathariánství vědí vše. Znovu je potřeba upozornit na oddělení zrna od plev. Nezodpovědných lidí bez páteře, kteří jsou ochotni radit a vydávat se za zkušené, vždy bylo je, a v budoucnosti bude stále dost. Znovu je třeba zopakovat, nevěřte tvrzení lidem na diskuzích, jejich zkušenosti nelze nijak ověřit!  Pokud vidíte nový server a na něm někoho, kdo o tom zasvěceně vypráví, položte mu otázku na tělo - udělal jsi to sám, když tu rozdáváš rady? Jednejte s rozvahou.  Nakupte si knihy řady autorů a z nich si "vydestilujte" jádro pudla. Ze sestavy knih pak zjistíte, že  nejstarší lék na Zemi je půst,  že je vstupní branou či prahem k vyššímu poznání a funguje napříč všemi vírami. Nakonec stejně dojdete k závěru, který všichni známe z křesťanství - nejlepší půst je na poušti. Tedy v klidu a v izolaci, kde nám do toho nikdo nekecá a neháže nám klacky pod nohy. Bez poctivého půstu a hlavně zvládnutých návratovek, se k breathariánství nikdo nikdy nedostane.

K činnosti pana Monforta,  potažmo Jardy Duška.
Oba jsou stejně mylně přesvědčeni, že konají dobro a blaho. Opak je pravdou. Nedělají nic jiného, než že startují mohutnou ofenzivu proti půstu. Pokud tak budou konat dále, nastartují stejnou hysterii, jako se to stalo v případě spolehlivě fungujícího MMS.   Z hluboké historie je patrné, že tato situace nastala mnohokráte a půstu se nikdy nepodařilo proniknout mezi lidi takovým způsobem, aby se stal samozřejmostí života v žumpě - tedy mezi lidmi žijícími "normálním životem většiny" Neberte pojem žumpa jako hanlivé slovo - je to normální vývojový stav neprobuzeného člověka, kterým jsme si v minulých životech prošli všichni bez vyjímky. Půst patří do pouště a do klášterů a ne do novin a televize. Znovu již po milionté opakuji, že půst a lidi v žumpě  je jako oheň a voda - jedno likviduje druhé navzájem. Propagace půstu v žumpě vždy vyvolala, vyvolává a vyvolávat bude, konflikt zájmů. Lidi k půstu musí duševně a duchovně vyspět sami - čtením a meditací-koncentrací.  Musí nějakým způsobem uvěřit, že také mají nějaká vyšší těla, která je potřeba kultivovat. Až pak se z nich stanou hledající a pust.cz nebo jiné zdroje,  najdou hned na začátku cesty. To jsou vyšší zákony Boha, které se nesmí porušovat. Žumpa ke svému životu potřebuje obrat a spotřebu, ne půst! Kdyby se všichni dnes začali postit, ekonomiky států zkrachují do měsíce. Henri Monfort svými velkohubými prohlášeními na účet papeže a nadnárodních společností jen dráždí hada bosou nohou.. Jeho příkladem a vzorem je několikrát souzená australská obchodnice Jasmuheen původním jménem Ellen Greve. Trochu zagooglujte a  shlédněte toto video..... Na první pohled vystresovaná žena, obchodnice zahnaná do úzkých.. .Že jí několik následovníků zemřelo, to její slepí následovníci  nechtějí slyšet a vidět. Knihy se prodávají dále... Používejte zdravý rozum a než se vydáte na cestu, sesbírejte si informace z více zdrojů! Buďte opatrní v závěrech, hodně indikátorů nasvědčuje tomu, že kdyby Henriho Monforta zavřeli na dva týdny do izolované místnosti, velice pravděpodobně by to dopadlo stejně jako s Jasmuheen.  Velmi rád bych se mýlil, uvidíme, co ukáže budoucnost.

Pitomosti z diskuzí - "Padlí breathariáni"
Fatální pitomost. Jedno dosažení, je věčné dosažení! Jednou se Vám to podaří, máte to na celý život a hlavně na další životy! Peníze, které vyděláte v tomto životě, si sebou do hrobu neveznete. Ale schopnost dlouhobých půstů, případně žít z prány, si na druhou stranu odnesete  zcela jistě. To jsou pravé hodnoty života. V dalším životě tohoto stavu dosáhnete mnohem dříve a snadněji.  Padlý breatharián neexistuje. Jestliže se člověk stane jednou breathariánem, dojde u něj k přestavbě hodnocení jídla. Základním jídlem je u něj prána, kterou se stravuje a je úplně jedno, ze si ji tahá čakrami, nějakým spouštěčem-podepřením brady, jogickými technikami, nebo nějakými meditačními technikami. Způsobů je tolik, jako lidí na této Zemi. Jakmile objevíte jednu vlastní cestu, přijdete i na řadu dalších. Tedy  breatharián jí "přímé jídlo" ze čtyř elementů oheň voda vzduch zem a nepotřebuje čekat, až mu toto jídlo z těchto elementů vyroste na poli ve formě obilí ze kterého udělá mouku a  upeče chleba. Jestliže breatharián sní nějaké jídlo, nedívá se na něj jako žumpoidní člověk, který je přesvědčený, že mu dodá energii, bez které by nemohl být, ale neuvědomuje si, že zpracování jídla také nějakou energii stojí, že to není zadarmo a že po jídle zůstanou v těle toxiny, z nichž některé lze odstranit pouze půstem.

Breatharián se dívá  na stravu jako na určitou sumu zformované prány - shluku, či masy energie, která do jeho tělu dodá jisté množství energie, ale také mu nějakou energii sebere, protože trávení energii spotřebovává. Zcela logicky se jídlo a  hlavně jeho shánění,  pro něj stává  nesmyslnou činností, pakliže má možnost jíst přímo z kosmu pránu, která se projevuje  pouze stoprocentním nárůstem energie, protože nepotřebuje žádnou energii ke svému zpracování. Sejdeme li níže, z  toho nám pak vychází, že vitariáni, kteří jedí živou nevařenou stravu se nachází v zisku, jsou zdraví a stárnou pomaleji, kdežto vařáci se nachází v neustálé ztrátě, jsou nemocní a dožívají se krátkého věku. To je zcela logický závěr a jednoduchá bilance. Ale je tu ouha, vitariáni pomalu, ale jistě přicházejí na skutečnost, že k vitariánství je potřeba jít shora - od půstu. Ne zdola bez půstu, protože pak je opět drastická dieta. Začnou padat vlasy, chybí energie, tělo stále touží po mase "husté"syté stravě. Vitariánství bez správného postupu je stejně nebezpečné, jako jakákoliv jiná jednostranná dieta. Cituji z diskuze vitarianu: "Rozhodne jsem osudu vdecna za to, ze patrim k tem stastnejsim, kteri zacali nejdriv s pusty a potom je to nasmerovalo samo k vitarianstvi." Ano, to je ta správná cesta, pokud se člověk rozhodne žít životem vitariána.

Pokud chce člověk bezpečně shodit a ozdravit svoje tělo bez půstu, pak je nejbezpečnější ono staré klasické a pravdivé slovíčko - nežer! :)  Snížení objemu příjmu potravy a nejezení před spaním, je ta správná cesta. Není potřeba ani dělit jídlo na zdravé nebo nezdravé. Můžete klidně jíst co máte rádi a co Vám chutná, jen v malých množstvích. A o to tu jde! Pakliže Vám něco chutná, tak tělo říká, že mu to chybí, dejte mu to. Jak jednoduché že? ;) Nesmíte bojovat se svým fyzickým tělem, ale snažit se ho pochopit a vykoumat jak to v něm vlastně funguje.!  Pokud chcete jít odspoda, pak místo vitariánství použijte mnohem bezpečnější makrobiotiku. Je to východní filosofické učení, založené na udržování rovnováhy mezi póly jin a jang. To znamená, že jíte všechno jídlo, ale složené tak, že  v těle v průběhu trávení spotřebovává minimální množství energie. Pokud se dáte na vitariánství bez půstu a schopnosti meditacemi energii doplňovat, začnou Vám padat vlasy, kazit se zuby atd.. Pokud se však bez schopnosti postit se a meditovat dáte na makrobiotiku, začnou Vám vlasy růst! Proč? Protože talíř makrobiotického jídla je porce s dokonale vyváženým jin-jang. a není ho potřeba ničím doplňovat. Může být lepší jídlo pro těhotnou ženu a její dítě v bříšku než je vyvážené makrobiotické? ;)  Žádný půst a otravovat  nenarozené dítě toxinama!

Z pohledu breathariána zdravé jídlo neexistuje, každé nějakým způsobem rozváží dokonalou harmonii těla. To vše platí i o makrobiotice, protože poměry netrefíte nikdy přesně, avšak je to stále strava nejblíže k ideálu. Neriskujte tedy s vitariánstvím a podobnými dietami, dokud nemáte tělo vyčištěné a neumíte pracovat s čakrálním systémem těla, kterým pak doplníte to, co mu v dietě chybí. Kultivovat fyzické tělo jen volbou stravy nestačí, je k tomu zároveň potřeba i psychika a čistá vyšší těla.  Jak známo,  psychika má moc nad tělem a ne tělo nad psychikou. Tělo dokáže dodávat psychice energii jen po určitý čas, pak se vyčerpá a je po něm. Z opačného pohledu shora,  psychika dokáže dodávat energii tělu neomezeně, pokud se to s ní umí... Pokud se to s ní neumí, dokáže tělu dát pěkně zabrat a poškodit jej - psychosoma. Přemýšlejte........

Jinými slovy řečeno, člověk, který jednou breathariánství dosáhne, zůstává  breathariánem navždy a má tu výhodu, že když něco sní, může ztrátu energie odčerpanou organismem stravováním doplnit pránou a tím dorovnat poměry v těle. Druhý způsob je nechat jídlo odeznít - tedy počkat, až vypadne z těla druhým koncem  - a poměry se dorovnají do rovnováhy samy - to není nic jiného než půst;)  Dále je nutno říci, že breatharián když už musí jíst, už se nikdy nevrátí k původnímu objemu jídla, ale přežívá na "polovičních nebo čtvrtinových talířích". Tedy objem jeho denní potravy už se nikdy nevrátí na původní hodnotu. Je to dané vyšší frekvencí fyzického těla, které ji převzalo od kultivovaných vyšších těl a tím pádem vyšší citlivostí na negativní stavy po požití jídla - únavu, ospalost, nepozornost atd.. Jídlo už nad jeho bdělostí nikdy nezíská nadvládu, jinými slovy, už nikdy neonemocní. Z toho je vidět, že příčinou všech nemocí těla je jídlo, samozřejmě pokud nejde o vrozené nemoci, nebo genetické vývojové poruchy.

Další pitomost - řekněte svým buňkám že budou jíst pránu.
Buňkám můžete říkat co chcete, těm je to úplně jedno co říkáte:) Buňka čeká na potravu a když ji nedostane, tak klidně umře. "Říci svým buňkám" není nic jiného, než obyčejná  autosugesce, která má potlačit duševní a duchovní rozpor a nastolit jednotu všech těl- já i nadjá souhlasí a  neperou se názorově.. . Jedině poté, lze stavu breathariánství dosáhnout. Jakákoliv pochybnost na duševní nebo duchovní úrovni ve smyslu že to nepůjde, zcela jistě zajistí, že to skutečně nepůjde :) Právě dlouhodobé půsty a hlavně prodlužující se návratovky  jsou od toho, aby Vás naučily železné vůli a nekonečné trpělivosti až do chvíle, dokud požadovaný stav nenastane. Tedy u půstu je to stanovený den který chcete dosáhnout, u breathariánství hranice, kdy již nedochází k úbytku hmotnosti za předpokladu, že tělo živíte nějakým jiným způsobem - čakry atd..

Plivnutí na makrobiotiku na Vitariánu
Na Vitarianu je makrobiotika obviněna z urychlení smrti. Autora za tento post nelze hanit, špíše jej lze pochválit za velice dobrý postřeh.
makrobiotika místo vita, to je kokotina, tím jsem prošla a makrobiotika konkrétně velmi urychlila masivní růst nádoru mé maminky těsně před smrtí...věřím, že pro někoho, kdo zatím o zdravou stravu nezavadil, může být makrobiotika posun, ale řešení to není...

Ano, je to přesně tak, jak to autorka napsala. Makrobiotika v konečném stádiu rakoviny urychlí smrt člověka. Co se vlastně stane a proč je tomu tak? Záleží na poměrech v těle - dvou faktorů:
- síle zapouzdření rakovinových nádorů
- zbytku vitální energie, která se pokouší nádor odstranit za pomoci imunity.

Pokud se rakovina zjistí včas, nemocný přejde na makrobiotiku, posílí imunitu, ta poškodí obal nádoru a zlikviduje jej.
Pokud se zjistí pozdě, což je většina případů, protože lidi jdou k doktorovi pozdě, je obal tak silný a zásoba energie tak slabá, že ani mikrobiotika nedodá tolik energie aby imunita mohla obal nádoru rozpustit.

No a pak nastává přesně to co napsala autorka výše uvedeného textu! Pakliže přejde v pokročilém stádiu člověk na makrobiotiku, servíruje tuto vyváženou potravu právě nádoru! Nádor urychlí růst a zlikviduje tělo svého nositele rychlostí blesku.

Tedy pozor! Na rakovinu zásadně půst! Jen půst je schopen v krátké době obal nádoru narušit a dovolit tak čerpat tělu vysoce výživné látky z obsahu nádoru. Je to teď přesný opak toho, co dělal nádor když rostl - také "kradl" tělu ty nejlepší látky aby se sám mohl vyvíjet a růst.  Jinými slovy, v nádorech je ten nejlepší materiál a ta nejlepší výživa pro tělo člověka v okamžiku, kdy přejde po třech dnech půstu na autovýživu. To zároveň vysvětluje především známé příběhy z Ruska, kdy se lidé vyléčili z rakoviny 40tkou půstu, dali ji napoprvé, cítili se při tom velice dobře a neměli žádné problémy. Bodejď by ne, když z rakovinových  nádorů čerpali tu nejhodnotnější výživu!

Máme mezi námi reálný příklad, v této fázi se kdysi nacházel Cepheus z Vitariánu. Kdyby tehdy přešel na makrobiotiku, dnes tu není....
 
Nedejte se zviklat, makrobiotika je samozřejmě dobrá a toto je snad jediný příklad, kdy z makrobiotiky může stát proces připomínající lití benzínu do ohně. Proto pozor, dnešní medicína je dost daleko na to, aby dokázala zjistit nádor velice brzo, proto jsou preventivní prohlídky hlavně u žen, velice důležité v případě, že se preventivně nepostíte alespoň jednou týdně jeden den, nebo jednu 21 za rok.

Další pitomost - vydržel bez jídla 80 dní, několik let
Klasická stupidní hláška potrhlých médií. Člověk jíst musí, člověk není perpetum mobile, aby fungoval z ničeho. Pokud se člověk postí, po třech dnech skutečného půstu o vodě překlapne stravování na zásoby v těle, tělo stravuje tukovou zásobu a největším zázrakem je, že jako první si vybere třeba rakovinový nádor, který není nic jiného než půstem odpouzdřená zásoba kvalitních živin. Nádor je jako jmelí na stromě. Je to organismus v organismu, žijící svým životem potom, co mu oslabená imunita umožnila jeho vznik a vývoj.  Tento stav může člověk vydržet tak dlouho, dokud má vnitřní zásoby. Jakmile dojdou, buď umírá, nebo přejde na breathariánskou stravu. Pakliže v průběhu půstu doplňuje energii meditačními cvičeními, prodlužuje dobu spotřebování  v těle - hubne pomaleji nebo vůbec. Postupem času, čím je cvičení a koncentrace na něj účinnější, dokáže z prány i přibírat na hmotnosti. Aby člověk přestal přijímat energii je nemožné! Zemřel by za několik minut! Nevěříte? Tak si chyťte nos a přestaňte dýchat. Vidíte? Právě dechem-vzduchem, se do těla dostává největší část prány, tedy složky nahrazující stravu. Už se Vám stalo, že jste vařili a pak jste se cítili najedeni z výparů? Někomu ano, někomu ne, ale funguje to tak. Je to stejné, jako když se osprchujete a zjistíte, že vážíte více - tělo si natáhlo vodu jako houba..  Už chápete, proč tvrzení medií vydržel bez jídla XY času je nesmysl? Opak je pravdou, lidské tělo nepřestane jíst-čerpat energii nikdy, ani jen na chvilku, jen se stravuje jiným způsobem.

Další pitomost: Je známo třeba mnoho jogínů co jsou perfektně pročištění fyzicky, přesto breathariánů mezi nimi je velmi málo..
Dovolím si tvrdit opak, že jsou všichni breatahriáni. Zda se člověk rozhodne žít z prány trvale, nebo jen občas, když to potřebuje za účelem splnit nějaký cíl, je zcela jeho rozhodnutí. Postupně, nebo spíš samovolně a díky mediím, se mezi lidma vybudoval názor či iluze, že jakmile člověk dosáhne této hranice, už nikdy nebude jíst pevnou stravu. A proč by to dělal?  Je to ten samý nesmysl, jako kdybyste chtěli po řidiči, který právě udělal řidičák, aby už nikdy nevystoupil z auta:) Pravda jsou takoví, co bez auta neudělají krok a jeli by na záchod kdyby to šlo. Ale všeho s mírou! Stejně jako půst se má používat když je to potřeba, je to i  breathariánskou schopností. Na obrázku níže najdete jak to funguje v grafu, tam to lépe pochopíte. Breatahriánství nelze brát jako konečnou vývoje člověka, ale je to jen další meta po 40tce půstu. Kdyby to byla konečná, už tyto řádky nepíšu ;)  40tka v půstu a breathariánství jsou jen poklopy v patrech vývojové pyramidy člověka, kterým je potřeba se protáhnout o patro výš. Asi tak, více polopatě to říci neumím ;)

Další, spíše obava než pitomost¨: Na Pavlovi občas irituje, že se tváří, jako by existovala jen jedna cesta a to ta jeho
Jak stojí výše, v půstu, ale i v životě,  platí zásada neuč jiné co sám neumíš! Pokud bych aktuálního stavu dosáhl jinou cestou, učil bych tuto cestu protože ji umím a vím o ní, že je 100% bezpečná a že se při ní nikomu nic nestane. Byť jen jednomu člověku! Je to velice podobné, jako s půstovacím kalendářem, který mám na stránkách. Je všeobecně známo, že se to dá rychleji, ale tyto informace nelze pustit mezi lidi, byl by to obrovský risk. Je potřeba si uvědomit, že k půstu často přivede lidi osud ve chvíli, když už nad nimi praktická medicína udělala kříž a doktor je poslal domů zemřít. Radit takovému člověku, že to jde rychleji než podle kalendáře, by znamenalo jeho jistou sebeotravu... Tedy prosím opatrnost v těchto ukvapených závěrech dřív než někomu "dobře" poradíte a bude ho to stát poškozené zdraví nebo dokonce život.. Ano, jak stojí výše v článku, existuje mnoho cest, ale na ty přijde člověk až potom, co objeví tu první a dojdou mu souvislosti. Ale jsou to cesty které sám neprožil, nemá je ohmatané, neví co se může v průběhu procesu přihodit, proto je nesmí učit. Navíc jsou to v drtivé většině cesty východní filozofie - Čína Tibet Indie atd.. Tedy pro lidi z jiné kultury. Abychom pochopili oč tam běží, musíme nejdřív důkladně proniknou do jejich kultury a to trvá další roky. Kdežto cesta půstem k osvobození se od jídla tak jak to předvedl Ježiš, je naše křesťnaská z našeho domácího prostředí. Podívejte se kolem sebe zda v ČR existuje člověk, který by nevěděl, že se Ježiš postil 40 dní na poušti. Ano, vědí to všichni a i zarputílí nevěřící to mají zakodované hluboko v duši a velice dobře tuší, že tam někde v hloubce bude asi PRAVDA.. A o tom to je. Nemá smysl zkoušet ze sebe udělat Budhu nebo Krišňu, to je zdlouhavá cesta oklikou. Ježiš dal jasný návod a ukázal sám na sobě...... Pakliže půjdete podle Ježiše a dojdete do cíle mnohem rychleji a jako třešničku na dortu dostanete možnost pochopit i všechny východní cesty v podstatě ze dne na den. Jde pořád o jedno a to samé, jen je to v každé kultuře vykládáno jinak... Proč věci dělat složitě, když to jde jednoduše... ;)  Je potřeba učit lidi na základech, které již mají. Původní křesťanské základy jsou dobré základy,  buďme za ně rádi!

Další pitomost: "Pavel Mácha je odsouzený za nějaký podvody, proto se skrývá v Anglii, kde lepí a prodává nekvalitní modely vrtulníků.
Pavel Mácha je pilot letadel a vrtulníků. Odsouzení za trestný čin a zápis do trestního rejstříku, znamená okamžité odebrání pilotního průkazu. Tyto věci se obzvlášť v této době poctivě hlídají. Pilotní průkaz na letadlo v základu stojí přes 200 tisíc korun, na vrtulník přes půl milionu. To si každý pilot dá hodně velký pozor, aby se do něčeho nezapletl a nebyl odsouzen. Pavel Mácha tedy odsouzen za podvody nikdy nebyl a doufám že nebude :)  Proto se také nemá důvod skrývat :) Pavel Mácha vrtulníky nelepí, ale vyrábí je na počítačem řízených strojích, které si sám navrhl a postavil.

Kecy kecy a zas dlouhé kecy na diskuzích
A skutek utek!  Praxe bez teorie je slepá. Nevíte kam jdete a co děláte, musíte zkoumat již vyzkoumané. Teorie bez praxe je sterilní. Co si nevyzkoušíte v praxi, to nemůžete nikdy skutečně do hloubky pochopit. Proč neběží diskuze na půstu, se někdo ptá každý den. A proč by měla? Teorie je v knize, s praxí se musíte popasovat a hlavně začít sami! V tom Vám nikdo nepomůže. Kecat na diskuzi potom, co jste přečetli knihu, jejíž návody jsou léta prověřeny mnoha lidmi, to je trestuhodné ztrácení času. Podívejte se třeba na vitarian. Je tam řada lidí, kteří před lety odešli z  půstu sami, protože nesouhlasili, nebo dokonce museli být vyhozeni, protože jejich ego se nesmířilo s tím, že nemíním ztrácet čas diskuzemi  na to samé téma pořád dokola, ale chci jít dopředu a něco chci lidi naučit. Teď  zahlcují jiné servery tisícemi  příspěvků, ale nepohli se nikam, stojí na místě.  Kdyby ten čas co datlovali ty tisíce příspěvků využili k meditaci, tak jsou dneska svatí :) Na druhou stranu jsou lidé, kteří fungují přesně v souladu s cílem, s jakým byl stvořen pust.cz  Přijdou na server, pročtou, koupí knihu, udělají kalendář, občas se na něco optají, udělají 40 a mají to, žijí dále.. A kolik je těch  pokorných, kteří se nidky neozvali a vybojovali si 40tku sami? Věřte, že už je je jich hodně..

Vraťte se zpátky po mém životě a sledujte stopu
Všímejte si časů! Více než 10 let čtyřicítek, po 5 dnech prodlužovaných tak, jak to šlo, žádné násilí, žádný tlak. Pokus na přechod na pránu až na podruhé, zopakován až po roce. Jakmile jsem začal dělat více jak 40, lidé už mi nadávali do breathariánů:)  Jiní byli opatrnější, tvrdili že se k tomuto stavu blížím. Kde byla pravda?  Byl jsem padesáti procentní breatharián? Šedesáti? Sedmdesáti? Možná, ale ještě to nebylo ono, nakonec se stejně dostavily bolesti břicha, velká únava a musel jsem začít jíst.  Lidé ze mě udělali breathariána o pár let dříve, než jsem se ním skutečně stal. Darmo jsem tvrdil, že breathariánem ještě nejsem. Vidíte ty časy? Vidíte ta léta skutečné práce? Stále věříte, že Vás někdo v drahém kurzu v době jedno měsíce přivede k plně pochopenému breathariánství? Pokud ano, pošlete mi prosím na účet milion korun, udělám z Vás za týden svatého:) Hahaha:)  Jedna věc je udělat to mechanicky na fyzickém těle prostřednictví "zasvěcence", druhá věc je udělat to sám vědomě. To znamená nastudovat věci, chápat každý krok a následně  nabité zkušenosti a schopnosti používat ke svému  dalšímu vývoji. Pokud se to nenaučíte sami, bude Vám to k ničemu, protože Vám budou chybět poklady nasbírané cestou v přípravném období - trpělivost, vůle schopnost koncentrace. A těmto věcem se za měsíc nenaučíte, proto jsou rychlokurzy breathariánstvé nesmyslné.  Karmu těch "zasvěcenců" bych mít nechtěl..

Jak se pozná, že už jedete čistě na pránu?
Neubývá hmotnost, nebo naopak přibývá, nastává Budha efekt - tloustnete. Záleží na tom, jak intenzivně cvičíte - cvičení se pak rovná úplně tomu samému, jako je jít do restaurace a najíst se. Za jídlo platíte, za pránu ne a je to zdravější . Světe div se, čas na snězení sendviče je přibližně stejný, jako čas potřebný k zahnání hladu mentálními technikami. Zatímco pro jídlo musíte do restaurace, mentální techniku můžete provést v autě na křižovatce když čekáte na červenou. Nicméně je nutno přiznat, že MCdrive už Vám dá také hamburger přímo do auta:)

Cesta k breathariánství ve zkratce
Přestat jíst, přejít na autovýživu a mentálním technikami - například ovládáním čaker nebo mnoho jiných cest, dobu autovýživy prodlužovat až do bolestí. Pokud nastanou bolesti, nebo velká malátnost, okamžitě startnout návratovku ve stejném počtu dní kolik jste vydrželi půst.. Vaše duchovní cvičení ještě nejsou natolik účinná, abyste dokázali natáhnout tolik prány, že by Vás uživila. Předchozí věta je klíčová pro celé dění a je také největším omylem Jahmunseen a smrti několika lidí, které vedla. Důvod je jednoduchý, sama na pránu nikdy nepřešla, sama to nedokázala, nevěděla co učí. Nedodržela základní poučku předávání informací mezi lidmi: Neuč nikdy něco někoho, co sám neumíš!  Největší chybou v jejím učení a to je skutečně na zabití, je nutit lidi prvních 7 dní ani nepít. Tento způsob si mohli dovolit lidé kdysi před sto lety, kdy neexistovala chemie v jídle a lécích. Dnes, kdy je člověk chemií  doslova prosáknut, znamená odepřené pití skokový nárůst koncentrace chemických látek v těle a  pokud člověk překonává bolesti, které tento akt logicky provází, nastává velice rychlá smrt na samootravu. Nezbývá zopakovat upozornění - pokud se chcete od někoho učit, buďte si 100% jisti, že to, co se od něj chcete naučit opravdu sám na 100% umí a že se jen nechvástá!!

Z výše uvedeného plyne i můj život. Na jídlo  se dívám jako na kuchařem zpackanou pránu :)  Pránou, za pomocí čakrálního systému se stravuji vždy,  pokud pracuji a nějakém větším projektu - zkoušky ve škole, stavba letadla, dlouhé cestování, dlouhé přelety letadlem..Jinými slovy vždy, pokud jsem sám a potřebuji podat velký mentální výkon s permanentním požadavkem na koncentraci na to, co právě dělám. Pakliže mám práci hotovou a dostanu se do prostředí, kde se jí, t.j oslavy,  Velikonoce, Vánoce, párty  na letištích, tak jdu s proudem a sním trochu toho, co mi dají. Párty v těle odezní druhý,  maximálně třetí den, proběhne eliminace zbytků a mám opět svatý pokoj od záchodové mísy:)  Pouhým pohledem na jídlo lehce odhadnu jeho "náboj", tedy za jak dlouho po jeho pozření jeho vliv odezní, dojde k eliminaci zbytků a zase bude klid napříč spektrem všech těl, protože jak známo, jídlo ovlivňuje emoční a další těla a to jak pozitivním, tak negativním směrem. Jinými slovy, půst mě naučil co je to jídlo, jak s ním zacházet, co  po jeho požití mohu získat a co ztratit.  Avšak zcela jasnou představu člověk získá až v okamžiku, kdy přejde na pránu v plné míře. Až pak teprve  dokáže určit přesnou míru porušení harmonie v těle po tom či onom jídle.

Největší problémy půstovacího  roku 2011
Návratovky, netrpělivost, návrtovky,  návratovky netrpělivost.. Ne že by se to zlepšovalo, je to čím dál horší a do toho lidé ještě lžou jako když tiskne.Takové se ještě před dvěma, nebo třema lety nestávalo, protože se o půst zajímali jenom hledající, kteří si jej sami dohledali z vlastní touhy. Tento shit nám do půstařské komunity přinesla média. Učitelé, buďte opatrní!  Půstař mailuje, tvrdí že má 21 a pak se zeptá na úplně základní otázku, která ho prozradí. Někteří řeknou promiň a už se neozvou, jiní ani to ne. Vy kteří jste noví, viděli jste to v televizi a začínáte, nedělejte to. Berete mi zbytečně čas na odpovědi pro lidi, kteří skutečně jdou podle kalendáře a dělají půsto poctivě. Návratovky a trpělivost je kapitola sama o sobě a navzájem spolu souvisí. Udělám hned sedmičku nebo dokonce 21, já to zvládnu, Ano, někteří to zvládnou, ale návratovku nezvládne nikdo, protože se jí neměl kde naučit - to je z průběhu jedniček, trojek a sedmiček v kalendáři. Nezbývá zopakovat, že půst je ničím. Zdravý mladý člověk má opravdu velkou šanci jej dát, ale návratvka - správný start orgánů, je pro další život vším! Jestliže špatně startnete, orgány nastartují  nevyváženě, dojde rychle k jejich zanesení a později ucpání, poškození funkce. Neriskujte a buďte trpěliví! Zvládnutá návratovka je na půstu to nejpodstatnější!

Pozor na citrusy a exotické produkty
Občas lidí napíší, že starttli džusem z ananasu, grepu, nebo jiných plodin z ciziny. Jak stojív knize, to je velmi špatně. Tělo, které vyrostlo na českých klasických plodinách uprostřed Evropy, nelze startovat exotickým ovocem nebo zleninou. Šťávy těchto produktů jsou velmi agresivní a mohou nahé vnitřnosti poškodit. Jižní národy, které na této stravě vyrostly, mají na takovouto stravu těla lépe vybavená. Proto starujte vždy tím, co roste ve Vašem okolí a co jste byli zvyklí jíst od mala. Dalším problémem jsou džusy - to je také špatně,  protože vláknina  právě pomáhá "vymetat" odpad z trávicího traktu a rozložení šťáv je v ní přirozené. Tím pádem se dostávají šťávy do organismu postupně, nenarušují - nenaleptávají stěny nahého trávicího traktu jako v případě džusu. Je to poměrně častá chyba, proto prosím učitele, aby na to začínající žáky upozorňovali.

Pozor na množství destilky
Stále se najdou lidé, kteří po ukončení příjmu potravy žijí v iluzi, že jídlo je třeba nahradit vodou. Proto se začnou nesmyslsně prolévat vodou. Je potřeba zopakovat, že reflex indikující nedostatek vody v těle se zove žízeň a že je potřeba počkat, až se tento požadavek objeví a až pak vypít maximálně pohár vody. Až v okamžiku, kdy moč je velmi kalná, lze zvýšit dávku vody na dva poháry s cílem pomoci ledvinám a uvolnit bolesti hlavy.

Proč zvíře nelze odnaučit žrát
Velice častá otázka:)  Člověk je ve své podstatě zvíře. Fungue úplně stejně a na stejných principech. Má i nachlup stejný čakrální systém. Rozdíl mezi člověkem a zvířetem je ten, že člověk může svůj čakrální systém ovládat, kdežto zvířata jsou  přes čakrální systém ovládána kosmem jako modely na vysílačku. Představte si slona, která má 5 satelitů na zádech, jeden na hlavě a jeden zapíchnutý v zadku:)  Přesně tak to je. Těmito čakrami-satelity, naslouchá jeho organismus kosmu. Je to pasivní naslouchání. Kdo se vyzná v technice, funguje to přesně stejném principu  jako pasivní radar Tamara. Zvíře přes čakry sleduje počasí a také nebezpečí ve svém širokém okolí. Že slepice utečou z místa dřív, než na něj dopadne bomba, bylo za války pozorováno a zadokumentováno mnohokráte.  Nastane li správná pozice planet v roce, jeleni mají říji, pes hárá, kočky se mrouskají atd atd... Člověk má tuto senzitivitu také, ale je natolik zakrnělý, že to ani nevnímá. Pokud se očistí a je schopen planetární vlivy vnímat, dokáže je vůlí potlačit. Tyto věci zvěř nedokáže, jakmile přijde signál množit se, musí konat:)  Zvíře by se tedy mohlo odnaučit žrát za předpokladu, že by umělo ovlivnit svůj čakrální systém a tím svoje pudy. Jelikož to neumí, zůstává zvířetem.  Proto se také těm lidem, kteří nejsou schopni zvládnout svoje pudy říká, že se chovají jako zvěř...

Můj současný život
Učím se a učím druhé. Nebudu se rozepisovat, stačí kliknout zde a tam najdete kurzy které vedu. Zcela logicky,  pokud mají být letecké kurzy na úrovni, sám musím také studovat nejnovější poznatky z řady oborů které učím a pravidelně se účastnit univerzitních seminářů a konferencí, které se týkají oblastí mojí činnosti. Lidé se často ptají, jak je možné, že učím několik naprosto odlišných oborů. To je jen zdání a zdání klame. Ty obory nejsou zas až tak odlišné. Pakliže dosáhnete určité úrovně všeobecného poznání v několika oborech, nadále je pak budete studovat a budete se v nich časem rozvíjet, zjistíte, že ono to všechno se vším souvisí a všechno je to na jedno brdo.) Bodejď by ne, když vše z jednoho pochází - že áno .)

Právě skončený "půst"
Jak jinak, po Vánocích se je potřeba vyčistit "čtyřicítkou". V uvozovkách proto, že než ji stihnu,  už  funguju  na pránu.  Půst začal klasicky vyklizením ledničky. Za pět dní úbytek deset kilo, eliminace střev a tím skončila služba záchodu, nastal breathariánský stav,  Z pozorování zjišťuji, že tělo přejde na tento stav pokaždé rychleji - v podstatě ihned, jakmile je mu dána příležitost. Proto je dobré, když člověk dosáhne breathariánství aby v něm nezůstal, ale "okalibroval" si jednotlivá jídla a viděl, jak dlouho bude trvat, než se opětném návratu na pránickou stravu zbaví zbytků a toxinů. Taktéž si několikerým skokem IN-OUT krásně ohmatáte hranu - najdete kde přesně je hranice plus mínus den, dva. Když to děláte poprvé, nevíte dva nebo tři týdny jestli ještě stále jedete na vnitřní zásoby těla, nebo už jedete naplno na pránu. Zároveň je nutno upozornit, že o tomto přechodném období bylo opět potřeba přečíst řadu starých knih, ve kterých jsou tyto informace  popsané v symbolech jako např nebeská  rosa atd.. Je to proto, aby text pochopil jen ten člověk, který už tu zkušenost má. Pokud takovou knihu otevře do věci nezasvěcený člověk, odloží je po přečtení třetí stránky jako nezajímavou nudnou a nedávající smysl. Obsah vět v několika předchozích větách je zároveň ukázkou, že vzdělání nikdy nekončí. Stále je potřeba se učit a čím starší zdroje, tím pravdivější. Z toho je také vidět, jak je technický pokrok falešný a iluzorní a civilizace na Zemi díky němu ve skutečnosti upadá.   Každý další posun je potřeba pochopit a zcela se s ním sjednotit  aby nenastal rozpor mezi tělem duší a duchem. Pokud s tak stane, vývoj člověka se zbrzdí na tak dlouho, dokud nedojde k pochopení věci. Proto je potřeba se na věc které nerozumíte vrhnout, rozlousknout oříšek a pak to zase chvilku jde samo od sebe až do další překážky. Zároveň je potřeba dodat, že v této fázi nelze nikomu radit po jaké knize sáhnout, protože každý jde trochu jinou cestou, má jiné vzdělání.a potřebuje vyplnit jiné zbytky děr, které mu zůstaly ve vědomostech a které chybí k úplnému pochopení věci. V této fázi také funguje jedna 100% jistota na kterou se můžete spolehnot - knihy se k Vám dostanou v přesný a správný okamžik.  Ani o den později ani o den dříve, navíc neuvěřitelnými cestami..  Pro ty netrpělivé, kteří se pokoušejí mít to zítra připomínám, že mě trvala příprava na breathariánství přes 10 let a že se mi to povedlo až na druhý pokus s rozestupem jednoho roku. Ono to není jen o tom být breathariánem, ale také o tom,  zda přesně víte co s tím darem budete dělat, jak naložíte se spoustou času když budete spát dvě hodiny denně  nebo vůbec a co uděláte s tou spoustou energie. Lehce se Vám to může stát "danajským darem" Musíte mít předem zpracovaný jasný plán, vizi, nebo strategii života. Hrát si s těmito věcmi jen ze zvědavosti jestli to dokážu, není zrovna dvakrát moudré. Poznamená Vás to na celý život. Zda pozitivně nebo negativně záleží právě na tom, co s tím uděláte dále. Pokud v těchto věcech nebudete mít předem jasno, nepřinese Vám breathariánství radost a štěstí. A co horší, pravděpodobně bude trpět i Vaše okolí..odpovězte s na otázky, zda Vaše okolí takovou změnu styllu života pžijme, zda se s Váma žena nerozvede, zda máte svoji pracovnu na dobu, kdy nebudete i několik dní spát a zda v ní budete mít co dělat.  Dobře si tedy vše rozmyslete.. Varuji Vás před půstem, pokud Vás k němu nevedou důvody vyššího poznání, ve kterém chcete pokračovat celý život.

Útoky na mojí osobu kvůli půstu
Několik lidí mě upozornilo na různé fotomontáže mých fotek z půstu a narážky na destilku. Bohu žel, autory některých z nich, jsou kolegové z leteckého prostředí. I přesto, že půst nikdy na veřejnosti nepropaguji, není těžké dohledat, že půst provozuji a učím. Letectví je ale hodně hustá žumpa, točí se v něm velké peníze a proto přitahuje "světským" životem žijící lidi, pro které je půst něco nepředstavitelného a pití destilky totální nesmysl. Ačkoliv se o půstu nezmiňuji, stejně je to provokuje a proto ty narážky. Nic se neděje, platí jednoduché pravidlo: Nejlepší odpověď hlupákovi je mlčení;)  Skalní půstaři si jistě pamatují doby, kdy tento server startoval. To bylo jiné rodeo a jiná síla! V  porovnání s tím, co se děje dnes - několik fotek a pár rýpanců,  už je proti tomu co to bylo kdysi jen  maličkost..Klidně tedy tyto výpady ignorujte.......

Living on Light References
How many not-eating people live in on Earth? Some say that a few thousands. It is a fact, that majority of breatharians are a highly spiritual developed people, who are not interested in fame and publicity. A lot of them are barely recognizable because you can invite them for a dinner, to pub, they can participate in parties and then they eat in order to avoid sensation, however they need neither food nor liquids to keep the body in perfect condition Úryvek z jednoho holandského serveru, kde se říká, že breathariánů je mnoho a jakým způsobem žijí. Vezměte si z toho poučení a pokud chcete skutečnně sledovat duchovní cestu, nedělejte v žádném případě okolo svých schopností show v žumpě. Popularita v tomto směru je jeden z nejškodlivějších jedů duchovního vývoje. Naopak, setrvání v klidu a nepoznání, umožňuje rychlý a dynamický postup. Spekulantů, kteří chtějí prodávat přednášky, videa, spoustu knih a vystupovat v televizi, se brzo vynoří kvanta. Sledujte vývoj a nesklouzněte do této pasti! Byla by to pro Vás konečná ve vývoji v tomto životě..

Kniha vydávaná za originál  www.pust.cz
Několik čtenářů mě upozornilo, že po netu koluje kniha s názvem www.pust.cz a že ji někdo okopíroval. Soubory jsem prohlédl a zjistil, že po netu koluje kopie aktuálního serveru s aktuální novou  diskuzí. v souboru PDF. Lidé si současný server převádějí do elektronické podoby aby jej mohli číst ve čtečkách a tam kde není Internet.  Následně tyto soubory umisťují na Internet pod stejným názvem. Nenechte se splést a kupte si knihu, ve které je to nejcennější, začátečnická diskuze.

Nero a čičík
Jak někteří již vědí, Nero dostal zvířecího kamaráda kocoura Čičíka. Zde najdete videjko jak dovádějí až nábytek nadskakuje :)

Foto a grafická analýza za všechny roky

Graf života breathariána z vysvětlení nového obsahu starých  půstovních pojmů
Na prvním obrázku níže máme ukázku, jak se půstař vyvíjí. Červená čára je běžný život společnosti, tedy těch, kterým při slově půst naskakuje husí kůže:) A teď si uděláme trochu zmatek v pojmech:

Návratovka půstař: Propad dolů směrem k žumpě - dolů - návratovka je návrat k jídlu
Návratovka breatharián, návrat k práně.- nahoru - návratovka je rychlé odstranění obsahu trávicího traktu, znovuzrození, poslední eliminace střev.

Jinými slovy, půstař se musí vracet k jídlu, aby nabral energii do dalšího půstu a mohl postoupit výše. Nikdy však energeticky neklesne pod původní hodnotu. Naopak, breatharián si jídlem "škodí", energii ztrácí, je unavený, musí déle spát. -  návratovka pak pro něj znamená návrat do harmonie.  U nového breathariána je návratovka nahoru z počátku i dvoutýdenní, ale po několika zopakovaných návratech už je zásoba energie tak velká, že dokáže tělo očistit a vrátit zpět za mnohem rychleji od okamžiku, kdy mu je to umožněno. U mě je to teď 5 dní a očisťování probíhá rychlostí 2 kila za den váha dolů, jde v podstatě  jen o eliminaci stravy z trávicího traktu a voda, která v níž je to vše obsaženo a z celého objemu tvoří 70 procent. To je 4x rychleji než v půstu půstaře, který ztrácí půl kila za den. U něj se však eliminuje obsah tkání (staré tukové zásoby) a to je pomalejší proces. Z toho je vidět, že je potřeba si s těmito přechodnými fázemi hrát a dobře si je osahat, aby člověk věděl, jak to u něj konkrétně přesně funguje. Až potom je možné přijímat rozhodnutí, zda přejít na pránu třeba na několik let v kuse.  Je to jako s autem, člověk by se měl naučit jezdit nejdříve kolem baráku a až pak se vydat z Prahy do Berlína a zpět.


 
 

Přeji všem půstařům hodně trpělivosti a klidu od okolí...
.